כאשר מבינים לעומק את רפואת הצמחים מגלים שהיא כלי טיפולי בעל יכולות ריפוי עוצמתיות אשר משמשות את בני האדם אלפי שנים ולא בכדי, זהו כלי עוצמתי בדרך לריפוי.
ברפואה הסינית לכל איבר פנימי יש את הכיוון האנרגטי שלו אשר מסייע לאיבר לעשות את תפקידו כראוי.
כאשר הגוף בריא וחזק תנועות האיברים עובדות בסנכרון ובכך מתאפשרות כל הפעולות בגוף בצורה טובה ומאוזנת. (ניתן להגיד את המשפט הזה גם בצורה הפוכה.. )
דוגמה- תנועת הקיבה היא הורדה מטה. כאשר ישנה בעיה בתפקוד ההורדה של הקיבה נראה בחילות, הקאות, צרבות..
כנ"ל לגבי הריאות אשר מקבלות את האוויר דרך האף שם למעלה ומורידות ומפזרות אותו מטה לגוף. כשתפקוד ההורדה של הריאות לוקה בחסר נראה קוצר נשימה, שיעול, קושי בהכנסת אוויר. (כמובן שמצבים אלו יכולים להיגרם מסיבות שונות אך כרגע אנו מדברים על קצה המזלג כדי להבין את התנועות).
לעומת זאת, חלק מתפקידו של הטחול בהבנה וראייה הסינית הוא למצות ולהפיק אנרגיה מהמזון והשתייה ולהעלות את האנרגיה מעלה ופנימה.
תנועת הכבד בדומה לתנועת העץ היא למעלה והחוצה, מפזרת את האנרגיה לכל הכיוונים עד קצוות הידיים והרגליים.
כאשר לומדים צמחים ברפואה הסינית, לומדים שלכל צמח יש טעם (ישנן תכונות נוספות עליהן ארחיב בהמשך ובפוסטים עתידיים) ולכל טעם יש תנועה אנרגטית בדומה לאיברים.
למשל, הטעם החריף מפזר. כלומר למעלה והחוצה. ניתן להבין את זה כאשר אוכלים חריף ומיד הטעם מורגש למעלה, הפנים הופכות אדומות, דמעות, זיעה ונזלת יוצאים החוצה.
הטעם החמוץ מכווץ- עכשיו תדמיינו את הפרצוף המתכווץ כאשר אוכלים חמוץ או רואים תינוק אוכל חמוץ.
תנועת המר היא למטה. בדומה לקפה אשר משתן.
כאשר רושמים מרשם צמחים צריך לקחת בחשבון את הטעם, התנועה, הטמפרטורה שאותה פורמולה מייצרת כאשר משכללים את כלל הטעמים ותכונות הצמחים יחד. זו גם ככל הנראה תיהיה הסיבה לכתיבת אותה פורמולת צמחים.
לדוגמה- לדלקת בשתן המתבטאת בשתן שורף, צהוב, מועט, עכור וכואב ישנה פורמולה קלאסית אשר מרבית צמחיה הם מרים (מכוונים מטה ועוזרים לשיתון), מקררים ומסלקים את הלחות אשר מתבטאת בשתן העכור. ואם זה נשמע פשוט מידי, כדאי לקחת בחשבון שלכל צמח ולכל טעם יש איכות ועוצמה. החריף של הווסאבי הוא לא החריף של הפלפל השחור או הצ'ילי. המליחות של מלח השולחן היא שונה ממליחות הסרדינים.
אז כמו שהמורה שלי Sharon weizenbaum אמרה- הטבח צריך להכיר את המצרכים ולהבין אילו מצרכים יתאימו לאיזה מתכון. בתור טבחית לשעבר למשפט הזה מאוד התחברתי וככל הנראה זו הסיבה שתמיד המשכתי ועדיין ממשיכה להתעמק ולחקור את עולם הצמחים.
לכל צמח יש טעם, מרקם, דחיסות, טמפרטורה ותנועה שונים. כל הפרמטרים יחד יוצרים את תפקוד הצמח. האם הוא מייבש? האם הוא מלחלח? האם התנועה שלו היא מטה ותעזור להוריד את תחושת הבחילה או אולי התנועה היא מעלה ותרים את הצניחה?
כאשר מבינים מה הגורם לבעיה ניתן להבין איזו תנועה-טעם, טמפרטורה וכו' יעזרו להביא לפתרון.
כאשר מבינים לעומק את רפואת הצמחים מגלים שהיא כלי טיפולי בעל יכולות ריפוי עוצמתיות אשר משמשות את בני האדם אלפי שנים ולא בכדי, זהו כלי עוצמתי בדרך לריפוי.
Comments